Pepparkakor


I continuem amb les receptes de Nadal! Aquest any he optat per variar una mica i fer dolços suecs. Aquestes galetes tan típiques les vaig fer per celebrar l'última classe de suec a l'Institut Nòrdic. Entre cançons nadalenques i glögg, aquestes galetes especiades van triomfar!

La barreja d'espècies, sucre i mantega aporten una aroma caramel·litzada deliciosa!Us animo a fer-les perquè són super senzilles i molt bones.

Ingredients (50 galetes aprox):
-50 g granet d'ametlla
-100 g mantega a temperatura ambient
-80 g sucre
-60 g xarop d'atzavara
-1 culleradeta gingebre mòlt
-1 culleradeta canyella en pols
-1/2 culleradeta de cardamom mòlt
-1/2 culleradeta de clau d'olor mòlt
-175 g farina fluixa
-1/2 culleradeta de bicarbonat

Elaboració:
Barregem el sucre, la mantega i el xarop d'atzavara fins a obtenir una pasta homogènia.

Hi afegim el granet d'ametlla i les espècies. Ho remenem bé i finalment, hi posem la farina i el bicarbonat.

Ho amassem fins a obtenir una massa llisa i uniforme. Fem un xurro d'uns 25 cm de llarg i ho filmem. Ho deixem a la nevera unes dues hores. Jo ho vaig tenir tota la nit.

Posem el forn a 175ºC.

Tallem peces fines, d'uns 3 mm de gruix. Les col·loquem en una safata de forn amb paper sulforitzat i les coem uns 8-10 minuts.

Les deixem refredar i ja les tenim llestes per menjar!!

Bon profit!!




Comentaris

Entrades populars