Plum cake de llimona i llavors de roella


Fa temps que tenia pendent fer un pastís amb llavors de roella o rosella o pipiripip o gallaret... Així doncs, aprofitant que en tenia un grapat per casa vaig fer aquest plum cake deliciós. La recepta la vaig treure del blog gastroadikta i la vaig modificar una mica.

És un pastís molt i molt bo i les llavors li donen un toc cruixent molt especial :)  Animeu-vos a fer-la, segur que repetireu!

Ingredients (1 motlle de plum cake de 21'5x8 cm):
-150 g farina normal 
-45 g farina semiintegral
-1 culleradeta de Royal
-un polsim de sal
-ratlladura d'una llimona i mitja (l'altra meitat la ratllarem a l'hora de decorar)
-2 cullerades de llavors de roella
-170 g mantega pomada
-75 g tagatosa (o 170 g de sucre)
-3 ous
-20 ml suc de llimona (mitja llimona)
-40 ml de llet de soja (la podeu substituir per qualsevol altra llet)

Per decorar:
-xocolata blanca (jo sense sucre però amb edulcorant)
-llavors de rosella
-ratlladura de mitja llimona

Elaboració:
Encenem el forn a 180ºC, untem el motlle de plum cake amb oli o mantega i hi col·loquem un retall de paper de forn perquè ens sigui més fàcil treure'l un cop cuit:


Tamisem les farines amb una culleradeta de Royal. El segó de farina semiintegral que us quedi al tamís o al colador també l'afegim, és clar. Hi posem les llavors de roella, un pessic de sal i la ratlladura d'una llimona i mitja.

En un bol batem la mantega fins que quedi cremosa, hi afegim el sucre i ho continuem batent fins que quedi blanquinós. Anem afegint els ous d'un en un, assegurant-nos que cadascun queda ben integrat abans d'afegir el següent. Si veieu que la massa es talla, no passa res perquè quan afegim la farina ens tornarà a lligar tot.
A continuació, amb una llengua de silicona afegim la barreja de farines en 3 tandes i ho alternem amb la llet i el suc de llimona. Perquè la massa no perdi aire és important anar barrejant-la amb moviments suaus de baix cap a dalt.

Un cop la massa sigui homogènia l'aboquem al motlle, l'allisem amb la llengua de silicona i la coem al forn uns 50-60 minuts.

Deixem refredar el plum cake dins el motlle uns 20 minuts damunt d'una reixeta. Després el desemmotllem i el deixem refredar del tot damunt la mateixa reixeta.

Un cop el plum cake sigui fred, desfem la xocolata blanca al microones i quan estigui a uns 28ºC la posem en una màniga pastissera que tallarem de manera que la xocolata surti en forma de fil.
Anem fent ratlles de xocolata damunt el plum cake i seguidament hi ratllem la meitat d'una llimona i hi posem unes quantes llavors de rosella.
Deixem que la xocolata s'endureixi durant uns 10 minuts i ja tenim el plum cake llest!

Bon profit!!!!











Comentaris

Entrades populars