Pa de capes amb pesto genovès i tomàquet sec


La idea de fer aquest pa la vaig treure la setmana passada, quan per fer temps, em vaig comprar el número 57 de la revista del Jamie Oliver. No l'havia fullejada mai i em va fer gràcia quan la vaig veure. Té receptes molt originals i que tenen una pinta impressionant.

Una de les tantes coses bones que hi havia era un pa fet per capes amb formatges i all rostit, però com que a casa som poc formatgers el vaig modificar. 
Al final, la recepta del Jamie no té gaire a veure amb la meva però el resultat va ser espectacular. 

Ingredients (1 pa de motlle):
-325 g de farina de força
-300 g farina normal
-7 g llevat sec
-1 culleradeta de Royal
-8 g sal
-6 g sucre
-1 ou + 1 clara
-1 culleradeta de vinagre de poma
-325 ml d'aigua tèbia
-pesto genovès
-tomàquet sec
-formatge ratllat

Elaboració:
Posem 8 trossos de tomàquet sec a remullar. D'aquesta manera en traurem l'excés de sal.

Barregem les farines, el llevat sec, el Royal, el sucre i la sal en un bol. En un altre recipient batem l'ou, la clara i el vinagre. Quan estigui ben batut ho afegim a les farines juntament amb l'aigua tèbia.
Amb l'accessori d'amassar de la batedora elèctrica amassem fins a obtenir una pasta llisa.

Cobrim la massa amb paper film untat d'oli i la deixem reposar 20 minuts.

Preescalfem el forn a 250ºC.

Escorrem bé el tomàquet sec i el tallem a trossets.

Dividim la massa en 4 parts iguals i formem 4 rectangles de 30 x 20 aproximadament. El muntatge d'aquest pa és semblant a una lasanya, intercala les capes de massa de pa amb el pesto i el tomàquet.
Haureu d'anar afegint farina a la taula perquè la massa no se us enganxi a la superfície de treball. Agafem el primer rectangle (o capa) i hi escampem pesto i trossets de tomàquet sec per tota la superfície. Col·loquem la segona capa rectangular al damunt i repetim la mateixa operació. Fem el mateix amb la resta fins a tenir els 4 rectangles col·locats un al damunt de l'altre i més o menys ben enquadrats. Ja tenim la "lasanya" llesta.

Tallem el rectangle en 4 tires d'uns 7-8 cm mantenint l'amplada de 20 cm.

Folrem un motlle de plum cake metàl·lic (21'5 cm de llarg per 8 cm d'ample) amb un paper de forn. Agafem la primera tira i la dobleguem per la meitat de manera que que ens quedi una tira d'uns 10 cm de llarg. La col·loquem al motlle de tal manera que ens quedi el plec en un dels laterals del motlle. Anem posant la resta de tires doblegades una al costat de l'altra. 

Quan ho tinguem llest, escampem formatge ratllat per damunt i ho coem durant 45 minuts a 220ºC. Si veieu que el pa comença a agafar molt de color, el podeu tapar amb paper d'alumini perquè no se us cremi.

Un cop cuit el deixem refredar al motlle durant uns 15 minuts i amb cura el desemmotllem. El podem deixar refredar damunt una reixeta o menjar-nos-el quan encara sigui tebi.




































Comentaris

Entrades populars