Mousse de marron glacé

La recepta d'avui és un record d'infantesa, de quan anàvem de vacances a Bollène (al sud de França). A mon germà i a mi ens agradava tant la mousse de castanya que sempre hi havia baralles. Cap en podia menjar més que l'altre, és clar.

A França hi ha una multinacional molt famosa que fabrica una mousse de marron glacé que és boníssima, tot i ser industrial. Aquí, per desgràcia, no se'n troba i per això feia molts anys que no en menjava.
Com que l'estiu passat vam visitar la Catalunya nord vam aprofitar per comprar unes quantes llaunes de crema de castanya confitada. I la setmana passada em vaig animar a fer uns quants gotets de mousse de marron glacé. Mmmmm!!!!

Aquí en teniu la recepta. Animeu-vos a fer-la perquè és boníssima i molt fàcil!

Ingredients (8 gotets):
-400 ml nata per muntar (ben freda)
-500 g crema de castanya confitada (marron glacé)
-2 fulles de gelatina

Elaboració:
Cobrim les fulles de gelatina amb aigua freda.

Seguidament, batem la nata fins que comenci a muntar. És important no muntar-la del tot perquè quan hi afegim la crema se'ns pot tallar.

Quan tinguem la nata semimuntada, escalfem 4 cullerades de crema de castanya al microones.La reservem.
A continuació, escorrem bé la gelatina i la desfem al microones durant 10 segons. L'afegim a la crema de castanya tèbia i ho remenem bé. Hi incorporem la resta de crema de castanya i ho barregem bé.
Amb l'ajuda d'una llengua de pastisseria i amb moviments suaus incorporem la nata a la crema de castanya. És important fer-ho per parts i no abocar tota la nata de cop.

Quan la massa sigui homogènia, omplim els gots, els filmem i els reservem unes 3 hores a la nevera.

I ja tenim la mousse llesta per menjar!


Bon appétit!!






Comentaris

Entrades populars