Púding de plum cake de llimona


Avui és Dijous Gras i, per tant, toca menjar llardons, ous i botifarres en totes les seves variants. Aquest any em venia de gust fer una cosa diferent i m'he decidit a fer una recepta dolça on els ous tinguessin un protagonisme especial. Així doncs, aprofitant les restes d'un plum cake de llimona que estava una mica ressec, m'he empescat aquest púding.

Com que no n'havia fet mai, mirant per internet he vist que les proporcions eren de 4 ous per mig litre de llet i d'uns 400 g de plum cake, en aquest cas.

Com que el plum cake en qüestió portava tagatosa, he decidit endolcir aquestes postres amb xarop d'atzavara. I el resultat ens ha agradat molt, és un pastís suau, amb un intens gust de llimona, no gens embafador i amb el toc d'ou que recorda el flam. Boníssim!!

Ingredients:
-500 ml de llet
-pela d'una llimona
-4 ous
-2 cullerades de xarop d'atzavara
-400 g aprox. plum cake de llimona
-caramel líquid (opcional)

Elaboració:
Posem la llet en un cassó i hi afegim la pela d'una llimona, evitant al màxim la part blanca. Deixem que arrenqui el bull i ho deixem infusionar 15 minuts ben tapat.

Posem el forn a 160ºC .

En un recipient ample, batem els ous i hi afegim dues cullerades de xarop d'atzavara. 

Quan la llet estigui llesta, la colem i l'afegim als ous. Ho batem bé i hi afegim el plum cake ben esmicolat. Tornem a batre-ho tot i ara posem una mica de caramel líquid a la base del motlle que farem servir.

Aboquem la massa al motlle i el tapem amb paper de plata.
En un recipient apte per a forn (una safata de pirex, per exemple) posem uns dos dits d'aigua i el motlle del púding a dins.

Ho coem durant una hora i llavors traiem el paper de plata. Punxem el púding amb un escuradents i si surt tacat de massa, el deixem una estona més sense el paper de plata. Jo l'he tingut una mitja hora més però l'he anat punxant cada 10 minuts fins que l'escuradents ha sortit humit però sense massa enganxada.

El traiem del forn i el deixem reposar uns 10 minuts perquè perdi l'escalfor. El girem i ell sol es desemmotllarà. El deixem refredar del tot i ja el tenim!


Bon profit i feliç Dijous Gras!!!!






Comentaris

Entrades populars