Púding de coco i xocolata amb llavors de chía


El púding que us porto avui és un invent que vaig fer ahir i que repetiré tot sovint. Perquè és 100% vegetal, no porta sucre i, a més, és una bomba de nutrients.

Potser alguns de vosaltres n'haureu a sentit a parlar, de la chía. Però trobo que a casa nostra és bastant desconeguda encara. Aquestes llavors, procedeixen originàriament de Sudamèrica i se sap que els asteques i maies ja en consumien.

Aquests granets tan petits, doncs, són font d'omega 3, proteïnes, antioxidants, fibra i vitamina B. Per tant, ens ajuda a regular el colesterol, la sensació de gana i ens protegeix de moltes malalties. 
Es pot menjar de moltes maneres, però no s'haurien de superar les 3 cullerades diàries.

Hi ha gent que en posa a la massa de pa, en galetes, barrejat amb sucs o llet, etc.

Jo m'he decidit per fer aquest púding, aprofitant una llauna de llet de coco que tenia. La recepta l'he fet a ull i el resultat m'ha agradat molt. La textura és una mica estranya perquè encara no hi estic acostumada però ho vaig trobar boníssim.

La textura és de púding o natilles però a la vegada és cruixent gràcies a les llavors de chía. El que em va sorprendre més que la chía no hi aporta cap gust específic i això fa que el púding tingui gust de xocolata i coco.

Ingredients (per 4 gots de iogurt):
-400 ml de llet de  coco
-1 cullerada de xarop d'atzavara
-2 preses de xocolata sense sucre 70% cacau
-6-7 cullerades de llavors de chía
-1 culleradeta de xarop d'atzavaa
-3 o 4 cullerades de llet de soja (opcional)

Elaboració:
Posem la llet de coco en un cassó i l'escalfem a foc molt suau fins que la llet quedi líquida i no hi hagi grumolls.

Reservem 300 ml de llet de coco en un bol i els 100 ml restants els deixem al cassó. Hi posem dues preses de xocolata sense sucre i amb el foc molt suau anem remenant fins que la xocolata s'hagi desfet.

Ho deixem refredar.

Quan els 300 ml de llet de coco siguin freds, hi afegim 1 cullerada de xarop d'atzavara i 5 cullerades rases de llavors de chía i ho remenem. Ho posem en un recipient i ho deixem reposar a la nevera 8 hores perquè les llavors gelatinitzin i aportin la textura de púding.

Un cop els 100 ml de llet de coco i xocolata siguin freds, hi posem una culleradeta de xarop d'atzavara i 1 o 2 cullerades de llavors de chía. Si no voleu afegir-hi llet de soja al final, poseu-hi només una cullerada de chía.
Ho posem en un recipient i també ho deixem 8 hores a la nevera.

A l'hora de servir, remenem bé els 2 púddings i hi afegim llet de soja o alguna altra llet vegetal si volem alleugerir les textures.

Omplim els gots fent 2 capes i ja ens ho podem menjar!!


Bon profit!!!!













Comentaris

Entrades populars