Melmelada de cabell d'àngel


Aquestes vacances de Nadal vam aprofitar per fer collita de carabasses de cabell d'àngel ecològiques.
Mai abans havia fet melmelada de cabell d'àngel i la veritat és que és força senzill però bastant llarg de fer. Així que heu d'aprofitar de fer-lo un dia que no tingueu pressa.

La textura d'aquest cabell d'àngel, com indica el nom, és de melmelada. És més untuós i cremós que el cabell d'àngel tradicional; ja que hi vaig afegir una mica de l'aigua de bullir la carabassa.

Pel que fa a la quantitat de sucre, només vaig posar-hi uns 700 g per quilo de polpa. En comptes dels 800 o 900 que s'hi posen normalment. I una tercera part d'aquest sucre era morè, perquè no en tenia més de refinat.

La recepta està adaptada de la d'El Rebost de la Montse.

Ingredients (6 pots d'uns 350 g):
-1930 g polpa
- 1360 g sucre (700 g aprox. per cada quilo de polpa)
-290 ml d'aigua de bullir la carabassa (150 ml aprox. per cada quilo de polpa)
-pela d'una llimona
-1 canó de canyella
-pots de vidre

Elaboració:
El primer que cal fer és bullir els pots de vidre i les tapes durant 15-20 minuts perquè quedin esterilitzades. Les deixem assecar fins a l'hora d'omplir-los.

Tot seguit, posem la carabassa en una bossa de plàstic, fem un nus i la llencem a terra perquè s'esberli i la puguem tallar millor.

Posem una o dues olles (en el meu cas) a bullir amb els trossos de carabassa i un pessic de sal. No cal que siguin gaire petits. Ho deixem coure durant 30 minuts.



Traiem la carabassa de les olles i la deixem refredar. Penseu a reservar una mica d'aigua!

Un cop freda, en retirem l'escorça i les llavors i pesem tota la polpa. Fem els càlculs pertinents de sucre i aigua i ho posem a coure un altre cop a foc lent, juntament amb un canó de canyella tallat a trossos i la pela d'una llimona.

Deixem que cogui ben bé una hora i ho remenem de tant en tant perquè no s'aferri.

Un cop veiem que el cabell d'àngel és cuit i la textura és cremosa, retirem la pela de llimona i els trossos de canyella. Quan hagi perdut l'escalfor, omplim els pots amb el cabell i els tanquem ben fort.

Ja queda l'últim pas, posem els pots en una olla coberta d'aigua i els bullim durant 15 minuts. D'aquesta manera es farà el buit i quedarà tot completament esterilitzat.

Deixem refredar els pots i ja els podem etiquetar!!

Bon profit!!!!







Comentaris

Entrades populars