Magdalenes de pastanaga i coco (sense sucre)


Rebuscant per internet alguna recepta per poder aprofitar les pastanagues, i que no fos un pastís de pastanaga, vaig optar per fer magdalenes. Feia molt temps que no en feia i aquest cop vaig variar la recepta i vaig optar per la versió del Xavier Barriga. Vaig aportar el toc personal afegint-hi pastanaga i coco ratllats i substituint el sucre per la tagatosa.

Sempre faig les magdalenes amb poca previsió de temps i és bo deixar-les reposar un mínim d'una hora a la nevera. I molt millor si és tota la nit. El resultat és molt més espectacular; ja que les magdalenes pujaran molt més.

De tota manera, aquestes tenien un gust impressionant i una textura molt esponjosa i humida. Una delícia!

Ingredients (per 12 magdalenes):
-2 ous grans (L)
-75 g tagatosa o 175 g de sucre
-60 ml de llet semidesnatada
-190 ml oli de gira-sol
-210 g farina
-1 sobre de llevat químic
-175 g pastanaga
-25 g coco ratllat

Per decorar:
coco ratllat i vainilla mòlta

Elaboració:
Rentem i piquem les pastanagues. Les reservem fins a l'hora de fer-les servir.

Batem la tagatosa amb els ous fins que doblin el volum i blanquegin. Hi afegim un pessic de sal i sense deixar de batre anem afegint la llet i l'oli a poc a poc.

Tamisem la farina juntament amb el llevat químic i amb l'ajuda d'una llengua ho anem integrant a la massa d'ous i sucre. Ho fem en 2 o 3 vegades perquè la massa no perdi l'aire i sempre amb moviments suaus de baix cap a dalt.

Posem la pastanaga en 3 o 4 vegades i ho integrem amb la llengua amb els mateixos moviments. Si ho feu així, la massa no perdrà esponjositat.

I finalment, fem el mateix amb el coco.

Tapem la massa i la deixem a la nevera mentre s'escalfa el forn a 250ºC, tot i que és aconsellable deixar-la reposar com a mínim 1 hora.

Col·loquem les càpsules en una safata metàl·lica per magdalenes  i les omplim 3/4 parts. Decorem les magdalenes escampant vainilla mòlta i coco ratllat per damunt.

Quan el forn estigui calent, hi posem les magdalenes a mitja alçada i abaixem el forn a 210ºC. Deixem que es coguin uns 15 minuts o fins que estiguin cuites. La prova de l'escuradents no falla!



Bon profit!!!!!!





Comentaris

Elisenda ha dit…
Es pot substituir per estevia el sucre? quina proporcio??
Hola Elisenda! Una professora de seguretat alimentària em va dir que no és recomanable utilitzar l'estèvia per cuinar. No és bo escalfar-la a altes temperatures.

Entrades populars