Polvorons d'ametlla, canyella i anís (sense sucre)


Com no podia ser d'una altra manera, l'última recepta de l'any 2014 havia de ser nadalenca. Després d'haver fet els torrons com l'any passat, em venia de gust intentar fer polvorons. Així que vaig remenar diferents receptes i la que em va fer més el pes va ser aquesta de pepa cooks.

La massa només porta el sucre que conté el licor d'anís. Això sí, alguns polvorons estan decorats amb sucre llustre i la resta amb sèsam. Però els podeu deixar sense decorar o utilitzar altres ingredients com: xocolata, ametlla, glacejat de sucre i clares...

El resultat és un polvoró molt aromàtic i gustós, tot i que la pròxima vegada els tallaré amb un motlle més petit perquè no siguin tan grossos.

Ingredients (9 polvorons):
-100 g de llard
-40 g de tagatosa o 100 g de sucre llustre
-50 g de farina d'ametlla
-200 g de farina
-1 culleradeta de canyella
-1 culleradeta de licor d'anís dolç
Per decorar:
-sèsam cru
-sucre llustre

Elaboració
El primer que cal fer és torrar la farina en una paella a foc mínim. És important anar remenant perquè no se'ns cremi. Quan hagi agafat un to marronós clar, la deixem refredar damunt un paper de forn. Després l'aprofitarem per coure-hi els polvorons.

Barregem el llard, que ha d'estar a temperatura ambient, amb la tagatosa  o el sucre. Ens ha de quedar una massa cremosa i ben homogènia.

A continuació hi afegim la farina d'ametlla, la canyella, el licor i la farina torrada (millor que l'afegiu tamisada per evitar grumolls). Ho mesclem a mà fins que ens quedi una massa lligada i consistent.

Ho filmem i ho deixem uns 30-45 minuts a la nevera. Això ens servirà per poder manipular bé la massa; ja que el llard haurà tornat a agafar consistència.

Posem el forn amb la funció grill. 

Enfarinem lleugerament la superfície de treball i estirem la massa deixant-la amb un gruix d'uns 2 cm. Jo no els vaig fer a casa i em va ser complicat fer-los d'aquesta mida, així que aproximadament els meus polvorons feien 1 cm d'alt.

Quan tinguem la massa estirada, amb l'ajuda d'una talla-pastes anem traient els polvorons i els posem en una safata de forn amb paper sulforitzat.

Quan els tinguem tots col·locats, la meitat els decorem amb sèsam i la resta els deixem tal i com estan.

Els coem uns 10 minuts a mitja alçada del forn però sense perdre'ls de vista; ja que se'ns poden cremar.

Quan veiem que tenen un to dauradet, els traiem i hi posem sucre llustre per damunt dels polvorons que no porten sèsam. Un cop freds, tornem a repetir l'operació per fer-los més lleugers :)

Es important no tocar els polvorons quan són calent perquè se'ns desfaran.

Un cop freds ja podem caure en la temptació!!


Bon profit i feliç 2015!!!!!!!






Comentaris

Entrades populars