Empanada de carn i verdura
Aquesta estiu, llegint una recepta d'empanada del blog Cuinant entre llibres, em van venir ganes de versionar-la i tastar la massa de la Cocinera; ja que al blog en feien bona crítica.
Com la majoria de menjars, d'un dia per l'altre millora molt i és pot fer servir com aperitiu o com a plat complet.
Aquí en teniu la recepta:
Ingredients (empanada gran):
-2 masses per empanada
-200 g carn picada de porc
-200 g carn picada de vedella
-1 ceba
-3 grans d'all
-2 albergínies mitjanes
-1 carabassó
-4 cullerades de tomàquet triturat
-orenga al gust
-sal
-sucre
-oli d'oliva
-ou per pintar
Elaboració:
Preescalfem el forn a 200ºC amb temperatura a dalt i a baix.
El primer que fem és netejar i picar la ceba i els alls. Ho sofregim amb un bon raig d'oli i quan la ceba comenci a ser transparent hi afegim les albergínies i el carabassó també tallats a quadradets petits. Salem al gust.
Un cop la verdura estigui cuita, la reservem i a la mateixa paella hi coem la carn picada. Quan estigui cuita, hi posem 4 cullerades de tomàquet triturat amb una mica de sal i sucre.
Quan tinguem la carn llesta, hi barregem la verdura i ho aromatitzem amb orenga.
Estirem la primera massa per empanada en una safata de forn. Repartim la farsa, deixant una vora d'un dit de gruix per poder-la tancar després.
Estirem la segona massa per empanada, a mode de tapa, i anem caragolant les vores per tancar-la.
Amb l'ajuda d'un ganivet fem uns talls a la part superior de l'empanada perquè no s'infli durant la cocció.
La pintem amb un ou batut i la coem al forn fins que estigui daurada.
Bon profit!!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada