Pastís de verdures i bacó


Després d'unes setmanes un pèl atrafegades, avui tornem a la feina bloguera!

La recepta d'avui l'he treta del llibret Tartas dulces y saladas d'Anne Wilson, que rondava per casa mons pares i que em faig apoderar ;) 
Ahir mirant les receptes que hi havia, vaig trobar aquesta que em va semblar força fàcil i ràpida de preparar. I.. efectivament! Bona i senzilla!

Un altre punt a favor de fer aquesta recepta és que podeu utilitzar les verdures que més us agradin i combinar-les amb peix, carn, bolets...

 A més, aquest pastís el podeu fer al matí i menjar-vos-el fred per dinar o sopar. O fins i tot el podeu fer amb un dia d'anterioritat, que encara serà més gustós.

Sense més explicacions, us deixo la recepta (amb les meves modificacions incloses):

Ingredients (pastís de 20 cm x 17 cm):
-2 cebes petites
-4 talls de bacó fumat
-2 carabassons mitjans
-2 pastanagues 
-300 gr de carabassa
-1 culleradeta de sal
-pebre al gust
-2 culleradetes d'herbes provençals
-90 gr de formatge emmental
-250 gr de farina de mitja força
-5 ous poc batuts
-3 talls de bacó per decorar


Elaboració:
Comencem pelant i picant la ceba. A continuació tallem 4 talls de bacó a trossets i posem aquests 2 ingredients a coure en una paella.

Preescalfem el forn a 180ºC.

Mentrestant netegem la resta de verdures i les piquem ben petites (jo ho he fet amb la picadora). A mesura que les tinguem picades, les posem en un bol gran on hi afegirem la sal, el pebre, les herbes, el formatge i la farina. Ho remenem tot fins que tots els ingredients estiguin ben barrejats.

Un cop la ceba i el bacó estiguin cuits, els afegim a la barreja anterior i també hi posem els 5 ous sense que estiguin gaire batuts.
Remenem bé.

 Ara ja tenim la massa a punt! És el moment de preparar el motlle: jo he agafat una safata de forn d'aquestes tipus Pirex (20 cm x 17 cm) i l'he untat amb oli. A continuació he retallat un paper de forn a mida de la base de la safata i amb l'ajuda de l'oli he fet que s'adherís bé. Això ens serà molt útil a l'hora de treure les porcions del pastís; evitarem que el cul del pastís quedi enganxat a la safata.


Ara sí, posem la barreja dins la safata i l'allisem.

Per decorar hi posem 3 tires de bacó i ho coem al forn uns 60 minuts. Això és el que ha trigat el meu forn.
El que he fet és coure el pastís 30 minuts a mitja alçada del forn i els últims 30 minuts l'he acabat de coure a la part baixa del forn.

Nota: La idea de les 2 tires que veieu a la foto era, en principi, per facilitar el desemmotllament del pastís; però al final he decidit tallar les porcions directament sense treure el pastís de la safata.

 

Bon profit!!!






Comentaris

Tapa't de tapes ha dit…
Uf! Però quina bona pinta que té aquest pastís!! Irresistible...

Entrades populars