Daifuku mochis
Aquesta recepta la tenia pendent des de feia unes setmanes, però entre la feina i una cosa i una altra fins avui no m'hi he posat. Això que tenia els ingredients des de feia molts dies...
Els daifuku i daifuku mochis són unes postres típiques del Japó fetes amb farina d'arròs glutinós (mochi), aigua i sucre. Normalment es farceixen d'anko, que és una pasta de fesols dolços japonesos anomenats azuki.
És important que feu els mochis amb farina d'arròs glutinós; ja que sinó la textura no serà l'adequada. Els ingredients els podeu trobar a qualsevol supermercat asiàtic o japonès.
Personalment m'encanten! No són unes postres dolces com les catalanes o les que acostumem a trobar a casa nostra i la textura també és molt especial.
Amb els ingredients es veu que és una elaboració molt senzilla però deliciosa. M'ha sorprès com es poden fer uns pastissets tan bons i lluïts amb tan poca cosa!
La recepta l'he adaptat d'aquest vídeo del youtube.
Ingredients (8 mochis):
-100 gr de farina d'arròs glutinós
-100 ml d'aigua
-2 cullerades soperes de sucre
-200 gr d'anko
Elaboració:
Comencem posant 200 gr d'anko al congelador durant 1 hora perquè el puguem treballar amb facilitat.
A continuació posem la farina d'arròs, l'aigua i el sucre en un recipient i remenem fins que la farina i el sucre s'hagin dissolt per complet.
Aquest recipient el posarem al bany maria durant uns 15 minuts a fi que en quedi una massa compacta. És important tapar el recipient amb una tapa embolicada amb un drap. D'aquesta manera evitem que el vapor s'escapi durant la cocció:
(Recipient just abans d'anar al bany maria)
Mentrestant, cobrirem la superfície on trabllarem amb farina d'arròs o maizena.
Quan el mochi estigui cuit, l'abocarem damunt la superfície de treball i el deixarem refredar uns 15 minuts.
Ull!!!! Aquesta pasta és moooooolt enganxosa. És imprescindible treballar amb les mans i la superfície de treball ben enfarinades
Un cop fred, farem 8 porcions d'uns 35 grams cadascuna i en farem boles més o menys regulars. Les aplanarem una mica (jo m'he passat i després per formar els daifuku em sobrava massa per tot arreu) i quan les tinguem totes llestes, traurem l'anko del congelador i farem 8 boles de 25 grams.
(les boles de massa estaven massa estirades)
Quan tinguem les boles d'anko, és qüestió de posar-les al centre de la massa d'arròs i cobrir-les. Si veiem que us costa segellar la massa, podeu mullar les vores amb aigua.
Els acabeu de donar forma de bola i ara només quedar arrebossar-los (si voleu). Jo els he humitejat amb aigua i els he passat per sèsam cru i coco.
Els podeu arrebossar o farcir amb allò que us agradi més :)
Abans de menjar-me'ls els poso una estona a la nevera perquè quedin més consitents perquè amb aquesta caloreta que fa...
Espero que us animeu a fer-los!!!
Bon profit!!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada