Bunyols de vent



Ja s'acaba la Setmana Santa, les mones, les orelletes... i perquè el final sigui rodó ma mare i jo hem fet bunyols de vent! Inspirades també amb la ventada que feia ahir a l'Aleixar!

La recepta l'hem treta del Larousse de los Postres i l'hem modificat un pèl.

La veritat és que han quedat molt bons i esponjosos, a més, són molt fàcils de fer. Això sí, no n'hem menjat gaires perquè són una bomba!!

Ingredients: (30 bunyols aprox.)
-100 ml d'aigua
-30 gr de mantega
-Ratlladura de 1/2 llimona (en podeu posar més)
-1 pessic de sal
-2 cullerades de licor d'anís
-130 grams de farina
-4 ous mitjans

A més:
-Oli per fregir
-Licor d'anís per pintar els bunyols
-Sucre per arrebossar els bunyols

Elaboració:
Posem l'aigua, la mantega, la sal i la ratlladura de la llimona a escalfar.

Quan bulli hi afegim la farina tamisada i remenem amb força amb una cullera de fusta fins que es formi una massa compacta.

Retirem del foc i esperem que perdi l'escalfor. Un cop la massa està tèbia, hi afegim un ou i remenem amb energia fins que s'hagi incorporat bé. Fem el mateix amb la resta d'ous.

Deixem reposar la massa uns 40 minuts filmada a pell perquè no faci crosta.

Passada aquesta estona posem una cassola amb oli abundant a escalfar. Quan l'oli comenci a escalfar-se anem posant munts de massa a coure. Heu de vigilar que l'oli no sigui massa calent perquè si no, se us cremaran de fora i quedaran crus de dintre.
Per evitar això, poseu els bunyols amb la cassola fora del foc i quan s'hagin inflat, la torneu a posar al foc.

Quan els bunyols estiguin dauradets, els posem damunt de paper absorbent. Tot seguit els pintem o ruixem amb licor d'anís i els arrebossem amb sucre.

Els deixem refredar i ja estan llestos per acompanyar un bon cafetó!



Bon profit!!!!

Comentaris

Entrades populars