Arròs negre amb calamars i gambes




Ja feia temps que deiem de fer un arrosset. Així que aprofitant que vam comprar ja fa un temps una paella petita, i que l'empresa trnd.es m'ha sel·leccionat per provar i donar a conèixer l'arròs Brillante Sabroz; heus aquí l'arròs negre que vaig cuinar!

Val a dir que el Marc va repetir i que l'endemà en va tornar a menjar per dinar :)

Tot el que necessiteu és el següent:

Ingredients (per a 3/4 persones):
-6 calamars mitjans de platja frescos (del Mercat d'Hostafrancs)
-1 ceba mitjana
- 2 cullerades soperes de tomàquet triturat
-300 gr d'arròs (jo he fet servir Brillante Sabroz)
-750 ml de fumet de peix aprox.
-2 bossetes de tinta de sépia (8gr en total)
-6 gambes fresques (del Mercat d'Hostafrancs)
-sal al gust
-sucre per contrarrestar l'acidesa del tomàquet

Elaboració:
Començem netejant els calamars. Un cop fet aquest pas bàsic, els tallem a rodanxes i els passem per la paella (volta i volta) amb una mica d'oli juntament amb les gambes. Ho reservarem tot en un plat.

En el mateix oli posem a sofregir la ceba i quan comenci a estar cuita hi afegim les 2 cullerades de tomàquet triturat. Posem una mica de sal i un polsim de sucre.

Quan estigui ben sofregit, hi tirem l'arròs i ho remenem bé perquè quedi tot ben barrejat.

Un cop fet això, tornem a posar els calamars a la paella i també hi posem la tinta de sépia. Ho remenem fins que la tinta estigui ben escampada i aboquem el fumet de peix a poc a poc. Ens interessa que l'arròs absorbeixi el caldo a mesura que l'anem afegint.

Quan l'arròs ja estigui quasi cuit, corregim de sal i posem les gambes a damunt. Tapem la paella, apaguem el foc i ho deixm reposar tot 5 minuts.

I cap a la taula!!

Bon profit!











Comentaris

Entrades populars