Trena de verdures



Ahir va ser un dia força productiu (pobre forn...!). Conseqüències d'estar de vacances :)
Feia dies que tenia pasta fullada congelada i vaig decidir fer una trena amb espinacs, ceba, carabassó, panses i pinyons. Boníssim!
És una recepta senzilla, relativament ràpida i que dóna molt bon resultat.

Ingredients per a 2 trenes:
- una ceba mitjana
-2 bosses d'espinacs frescos
-1 carabassó mitjanet
-un grapat de panses
-uns quants pinyons

Elaboració:
Primer de tot començem a sofregir la ceba i el carabassó amb una mica d'oli. Quan veiem que comença a estar cuit hi afegim els espinacs.
Quan hagin minvat de volum hi posem les panses i els pinyons i ho deixem coure tot fins que s'hagi evaporat tota l'aigua de les verdures.
Preescalfem el forn a 200º.

Ara muntem la primera trena: estirem la massa formant un quadrat d'uns 30cm d'ample x 30 cm d'alt aproximadament. Al centre hi posem la meitat del farcit, deixem uns centímetres de massa sense farcit a dalt i baix, i als costats fem uns talls en diagonal d'uns 10 cm de llarg x uns 3 cm d'ample.

Així:



Deixem una banda de massa sense farcit a dalt i baix per poder tancar la trena:



I començem a pentinar:



Han de quedar més o menys així:


Quan les tenim acabades, les pintem amb ou batut i les coem a 200º fins que quedin daurades.




Bon profit!!!!

Comentaris

Entrades populars